02433054405
info[[at]]altonmachine.ir
شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه زنجان
LinkedIn
Instagram
  • خانه
  • درباره آلتون
  • سفارش پرینت
  • دنیای سه بعدی
    • اخبار
    • رویدادها
    • مقالات
  • گالری تصاویر
  • تماس با ما
لوگو شرکت تدبیر صنعت آلتون 2

ساخت افزایشی یا نمونه سازی سریع

آبان ۲, ۱۳۹۶بدون دیدگاهMehdi sadeghpouraghdam

نمونه سازی سریع

عصر حاضر، زمانی حساس جهت توسعه و کاربرد فنّاوری‌های پیشرفته در بخش‌های خودروسازی، هوافضا، دریایی، نفت و گاز، پتروشیمی، پزشکی، و … است. از اولین باری که بشر توانست صرفاً با داشتن اطلاعات دیجیتالی از شی‌ء موردنظر خود، مدل آن را بدون نیاز به ابزار بسازد، حدوداً ربع قرن می‌گذرد. این دستاورد بزرگ ابتدا نمونه‌سازی سریع (Rapid Prototyping) نام گرفت اما در ادامه به نام فناوری ساخت افزایشی (Additive Manufacturing) که معنای جامع‌تری را در بردارد، تغییر نام یافت. بدون شک فناوری ساخت افزایشی و کاربردهای آن در جوامع صنعتی امروزی غیرقابل جایگزین است. بسیاری از کمپانی‌های بزرگ و موفق دنیا اذعان دارند که محصولات جدید، پس از طراحی، بدون ساخت حداقل یک نمونه از محصول مورد نظر توسط فرایندهای ساخت افزایشی، قابل توسعه نمی‌باشند.

ساخت افزایشی-مرحله عملیاتی استاندارد در طراحی تا تولید محصول

امروزه کمپانی‌ها به‌راحتی قادر به ساخت نمونه اولیه، ارزیابی، اصلاح طراحی و ساخت مجدد از ایده خود می‌باشند، به طوریکه در بسیاری از مراکز مهندسی و طراحی، چاپگرهای سه‌بعدی و این قبیل نمونه‌سازی‌های سریع، به‌عنوان یک مرحله عملیاتی استاندارد مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حال حاضر، اشتیاق فراوانی جهت دست‌یابی به فناوری ساخت افزایشی و یا توسعه آن جهت پاسخگویی به نیازهای خاص در صنعت وجود دارد. این فناوری از زمان ظهور، همواره پر جنب‌وجوش و جنجالی بوده و شاخه‌ای از مهندسی است که دائماً در حال پویائی و توسعه یافتن است. توانمندی خلق مدل‌های فیزیکی مستقیماً از اطلاعات دیجیتالی، در بین جوامع دانشگاهی و صنعتی به‌عنوان یک انقلاب و تحولی عظیم در جهان شناخته‌ می شود.

پرینت سه بعدی از ملزومات صنعت در هزاره سوم

پرینت سه بعدی از ملزومات صنعت در هزاره سوم

ظهور تولید افزایشــی مدرن

رویکرد نسبتاً جدید، تبدیل مســئله تولید سه‌بعدی به تولید لایه‌های دوبعدی، باعث ظهور فرایندهای تولید افزایشی مدرن (پرینت سه‌بعدی) گردیده اســت. ظهور تولید افزایشــی مدرن را می‌توان از اواسط دهه ۱۹۸۰ همزمان با اختراع اســتریولیتوگرافی (SLA) دانسـت. تحولات مهمی که به گسترش هر چه بیشتر این روش کمک نمودند شامل توسعه کامپیوترها، کنترلرها و دسترس‌پذیری لیزرهای صنعتی است. در اواخر دهه ۱۹۸۰ و اوایل دهه ۱۹۹۰، تنوع فرایندهای ساخت افزایشی بیشتر شد که شامل سینترینگ انتخابی لیزر (SLS)، مدلسازی رسوب ذوب شده (FDM) و ساخت به کمک پوشش دهی (LOM) می شد. در فناوری‌های ساخت افزایشی یک مدل کامپیوتری سه‌بعدی به‌صورت مجازی برش داده شده و به چندین لایه دوبعدی تبدیل می‌شود. سپس این لایه‌ها هر یک به‌طور مجزا یکی بر روی دیگری تولید می‌شوند. انواع مختلفی از تکنیک‌ها به کار گرفته می‌شوند تا بتوان انرژی را به‌طور متوالی انتقال داد و یا مواد را در نقاط خاصی در فضا جای داد. برای این منظور از تجهیزاتی نظیر لیزر، نازل، پرتوهای الکتریکی، هدهای چاپگرهای جوهری و میکرو آینه‌ها نیز استفاده می‌شود.

ساخت افزایشی و انقلاب صنعتی سوم

در چند سال اخیر، پیشرفت‌های زیادی در توسعه مواد، فرایندها و ماشین‌آلات صورت گرفته است که فرایندهای ساخت افزایشی را قادر ساخته تا از مرحله ساخت نمونه اولیه به تولید مستقیم (تولید سریع ) محصول سوق یافته ‌و صنایعی مانند صنایع هوافضا، صنایع دفاعی، پزشکی و جواهرسازی را دگرگون سازند. تأثیرات روزافزون تولید افزایشی رو به رشد است و اکنون ساخت افزایشی به‌عنوان یک فن‌آوری تولیدی انقلابی در حوزه‌های وسیع از کاربردها شامل صنایع هوافضا، دفاع، پزشکی و محصولات مصرفی کاملاً شناخته‌شده است. تحقیق و توسعه در زمینه فرایندهای ساخت افزایشی موردتوجه بسیاری از بنگاه‌های دولتی و صنایع مختلف قرارگرفته است. با بررسی پیشینه موجود از روند صنعتگری دستی تا تولید انبوه، بسیاری بر این باورند که آینده فناوری‌های ساخت افزایشی می‌تواند چنین نیازمندی‌های تولیدی را به‌عنوان هدف مدنظر قرار دهند زیرا دارای قابلیت منحصربه‌فرد در تولید و ساخت قطعات به‌طور مستقیم از مدل‌های طراحی‌شده به کمک کامپیوتر (CAD) بدون استفاده از ابزار و تجهیزات خاص می‌باشند. به علاوه فرایندهای ساخت افزایشی می‌توانند اشکال پیچیده را کاملاً مقرون‌به‌صرفه تولید کنند. چنین قابلیت‌هایی امکان طراحی‌های جدید برای سیستم‌های مهندسی آتی را میسر می‌سازد. ازاین‌رو اخیراً در یک گزارش خاص از مجله اکونومیست، گفته‌شده است که تولید دیجیتالی شامل فناوری ساخت افزایشی به‌عنوان “انقلاب صنعتی سوم” تلقی می‌شود، زیرا اهمیتی مشابه اختراع ماشین‌های بخار و توسعه تولید انبوه در انقلاب‌های صنعتی اول و دوم را دارد.

گزارش مجله اکونومیست در مورد فناوری ساخت افزایشی به‌عنوان "انقلاب صنعتی سوم"

گزارش مجله اکونومیست در مورد فناوری ساخت افزایشی به‌عنوان “انقلاب صنعتی سوم”

: 3rd industrial revolution, Additive Manufacturing, Rapid Prototyping, انقلاب صنعتی سوم, پرینت سه بعدی, ساخت افزایشی, نمونه سازی سریع
نوشته‌های پیشین پرینت ۴ بعدی نوشته‌ی بعدی خط تولید طلا و جواهر

مطالب مشابه

استفاده از پرینت سه بعدی در ارتش آمریکا

پرینت سه بعدی نارنجک های انفجاری محصول جدید ارتش آمریکا

آبان ۶, ۱۳۹۶Mehdi sadeghpouraghdam
حلقه خصوصی

طلاسازی و کاربردهای پرینت سه بعدی در آن

تیر ۶, ۱۳۹۶Manager
پرینت سه بعدی تایرهای میشلن در بین 25 اختراع برتر سال 2017 به انتخاب مجله تایم

پرینت سه بعدی تایرهای میشلن در بین ۲۵ اختراع برتر سال ۲۰۱۷ به انتخاب مجله تایم

آذر ۱, ۱۳۹۶Mehdi sadeghpouraghdam

پاسخ دهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین خبرها

  • تدوین استانداردهای پرینت سه بعدی در صنعت هوایی
  • تاسیس آزمایشگاه چاپ سه بعدی در دانشگاه Damascus سوریه
  • حضور تدبیر صنعت آلتون در دهمین نمایشگاه بین المللی طلا، نقره، جواهر، ساعت و صنایع وابسته
  • پرینتر سه بعدی قابل حمل، کاملا حرفه ای و با کارایی ساده
  • پرینت سه بعدی مایع، همکاری جدید آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه MIT با تولید کننده لوازم خانگی SteelCase
  • سریعترین پرینتر سه بعدی FDM جهان ساخته شده توسط محققان دانشگاه MIT
  • تاریخچه طلا و تحولات صنعت آن

جستجو کن

درباره ما

شرکت طراحی و مهندسی تدبیر صنعت آلتون، با هدف فراهم آوردن بخشی از نیازهای فناورانه صنایع مختلف در حوزه ماشین آلات و خدمات نوین، در سال 1392 فعالیت خود را توسط جمعی از فارغ التحصیلان رشته مهندسی مکانیک آغاز نمود.

اعضای این شرکت، با بررسی نیازهای تکنولوژیکی صنایع مختلف کشور و همچنین با بررسی پیشرفت های نوین تکنولوژی در جهان، تمرکز خود را بر روی ساخت پرینترهای سه بعدی…

تازه های خبری

  • تدوین استانداردهای پرینت سه بعدی در صنعت هوایی
  • تاسیس آزمایشگاه چاپ سه بعدی در دانشگاه Damascus سوریه
  • حضور تدبیر صنعت آلتون در دهمین نمایشگاه بین المللی طلا، نقره، جواهر، ساعت و صنایع وابسته
  • پرینتر سه بعدی قابل حمل، کاملا حرفه ای و با کارایی ساده
  • پرینت سه بعدی مایع، همکاری جدید آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه MIT با تولید کننده لوازم خانگی SteelCase
  • سریعترین پرینتر سه بعدی FDM جهان ساخته شده توسط محققان دانشگاه MIT
تماس با ما
نشانی:

زنجان، بلوار دانشگاه، کیلومتر ۵ جاده تبریز، دانشگاه زنجان، مرکز رشد واحدهای فناوری، واحد ۱۰
کد پستی: ۳۸۷۹۱-۴۵۳۷۱

تلفن:

۰۲۴-۳۳۰۵۴۴۰۵ (ساعات پاسخگویی: 10 الی 18)

ایمیل:

info[[at]]altonmachine.ir

تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت تدبیر صنعت آلتون می باشد. 1396